Magyar
    • 2007 Kecskemét
    • 2008 Kecskemét
    • 2010 Kecskemét
    • Galéria

    SHOP
    • Hírlevél
    • Impresszum
    • Vásárlás


Információk, tudnivalók a repülőnappal kapcsolatban
2007. augusztus 11–12-én rendezik meg ismét a Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutatót Kecskeméten. Cikkünkben összegyűjtöttük a legfontosabb információkat a jegyvásárlásról, parkolásról, közlekedésről.

Információk, tudnivalók a repülőnappal kapcsolatban

A rendezvény:

– neve: Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutató
– ideje: 2007. augusztus 11–12.
– helye: MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis (Kecskemét, Katonai Repülőtér)
Kapunyitás: 7.30-tól
Kapuzárás: 18.00-kor
A program mindkét napon azonos!

Jegyek:

A 2007. évi Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutatóra a jegyek 2007. június 4. óta elővételben megvásárolhatóak a lottózókban, a postákon  (illetve minden olyan helyen, ahol lottó kapható) illetve az Interneten.

Az árak nem emelkedtek a két évvel ezelőtti repülőnaphoz képest, ennek megfelelően elővételben, augusztus 10-én 24.00 óráig, felnőtteknek 3500,- Ft-ba, gyerekeknek (14 éves korig) pedig 1500,- Ft-ba kerülnek a jegyek.

Az elővételben árusított jegy formája és anyaga – hasonlóan a 2005. évi megoldáshoz – megegyezik a gépi lottószelvény hőpapíros formulájával, ugyanis a jegyet a lottószelvényt előállító terminál nyomtatja ki, azt az eladó egy jegytartó tasakba helyezve, egy tájékoztatást tartalmazó szórólappal együtt adja át a vásárlónak.

Azoknak, akik nem tudták elővételben megvásárolni a belépőket, a rendezvény két napján, a helyszínen felállított jegyértékesítő helyeken és a két napon, az ország különböző pontjain nyitva tartó lottóárusító terminálokon lehetőségük lesz jegyet váltani, ekkor azonban már 4000,- Ft-ot, illetve 2000,- Ft-ot kell értük fizetni.

A rendezvény két napján a kapuknál és a lottót árusító helyeken is megvásárolható jegy formája megegyezik az elővételivel, tartalma attól csak a rajta feltüntetett árban tér el, és ugyancsak a jegytartó tasakban, az információs szórólappal együtt lesz átadva a vásárlónak.

A repülőnap jegyértékesítési folyamatában gyakran felvetődő kérdésekre válaszolva, tájékoztatjuk a jegyet vásárolni szándékozókat, hogy

*      a Szerencsejáték Zrt. által működtetett árusítópontok csak a készpénzes vásárlási módot tudják kezelni, ebből következően üdülési csekket nem fogadhatnak el;

*      a gyermekjegy vásárlásakor a szervezők csak a még gyermekjegyre jogosító felső korhatárt, a betöltött 14. évet határozták meg és a kedves szülők megítélésére bízzák, hogy karon ülő kisgyermeküket elhozzák-e a rendezvényre, ha igen, akkor az ő jegyét meg kell váltaniuk.

A jegy ára a parkolási díjat, a parkolókból autóbusszal a helyszínre és a helyszínről a parkolókba visszaszállítás költségét, valamint a biztosítási díjat is tartalmazza.

FONTOS INFORMÁCIÓ A JEGY TARTALMÁVAL ÖSSZEFÜGGÉSBEN:

Az előző repülőnap jegyvásárlási időszakának leggyakoribb kérdése volt a jegyen lévő dátum és a jegy kommunikációban meghirdetett érvényessége közötti ellentmondás, azaz a vásárláskor nem derült ki egyértelműen, hogy mikorra érvényes a jegy. Tekintettel arra, hogy az idén is ugyanarról a jegy-előállítási megoldásról van szó, minden kedves jegyvásárló figyelmébe ajánljuk az alábbiakat. 

A kinyomtatandó jegy szövegtartalma az egy napra érvényes lottószelvény készítéséhez fejlesztett szoftver képességeihez igazodik, így a jegy dátumsora nem képes kifejezni, hogy a rendezvény kétnapos, továbbá azt sem, hogy a jegy egy napra (vagy szombatra, vagy vasárnapra) szól, és a dátumsorban lévő időponttól függetlenül teljesen mindegy, hogy azt a tulajdonosa melyik napon akarja igénybe venni.

A Szervezők a jegyvásárlás zökkenőmentessége érdekében megerősítik, hogy:

1) függetlenül a jegyen lévő dátumsor tartalmától, a repülőnapi jegy egy napra (vagy szombatra, vagy vasárnapra) érvényes, és azt a tulajdonosa dönti el, hogy a jegyét melyik napon akarja felhasználni, erről a jegyvásárlás folyamatában az értékesítő helyek is és a szervezők is folyamatosan tájékoztatnak,

2)
 a jegy vásárlásakor senkit se befolyásoljon az esetlegesen kevésbé felkészített eladó által feleslegesen feltett kérdés, hogy melyik napra kéri a vásárló a jegyet, hanem váltsa meg a jegyét, és azt a fentiek figyelembevételével, a belátása szerinti napon vegye igénybe.

Közlekedés:

Az előző évek tapasztalatai alapján kérjük a rendezvényre érkezőket, hogy lehetőség szerint a tömegközlekedési eszközöket részesítsék előnyben. Amennyiben autóval érkeznek, figyeljék a közlekedési információs táblákat, és – ha egy mód van rá – a várost elkerülő utakat vegyék igénybe.

A tervek szerint a Kunság Volán Autóbusz-közlekedési Zrt. ebben az időszakban a városból, illetve a MÁV- és a Volán-pályaudvarról érkezők részére, az alkalomra megállapított díjszabással, repülőnapi járatokat indít, és a repülőtér felé közlekedő menetrend szerinti járatokat meg fogja erősíteni.

A rendezvény miatt Kecskeméten és annak körzetében elterelések, útlezárások várhatóak. A reggeli óráktól folyamatosan (a földön és a levegőből egyaránt) figyelemmel követjük a forgalom alakulását, kérjük, hogy az aktuális közlekedési helyzet megismeréséhez hangoljanak a 96,5 MHz-re, ahol a Gong rádió folyamatosan friss közlekedési információkat fog közölni.

A rendezvényre az M5 jelű autópályán érkezők a 90-es kilométerszelvénynél lévő Kecskemét-Dél lehajtónál térjenek le az autópályáról, és a leágazás után, az 54-es főút mentén kijelölt parkolókban helyezzék el autóikat. A parkolókból a közönség beszállítása, a program végén visszaszállítása autóbuszokkal történik.

A 44. számú főútvonalon érkezők számára a repülőtértől nem nagy távolságra lesz berendezve a parkoló, ahonnan úgyszintén Volán-buszok szállítják a helyszínre és onnan vissza a nézőket.

Az autóbuszokat a forgalomirányítók – mindkét parkoló esetében – a két végpontról, a parkolóból és repülőtértől, telítődésüktől függően indítják. Az ebben a forgalomban részt vevő autóbuszok jól látható jelzésekkel lesznek megkülönböztetve, kérjük, hogy a gépkocsijaikhoz történő zökkenőmentes visszajutás érdekében ezeket a jelzéseket szíveskedjenek megjegyezni.

A Cegléd irányából – a 441-es jelzésű úton – érkezők részére a repülőtér északi oldalánál, a bázis kerítésének közelében lesznek kialakítva a parkolók, ezekből gyalogosan tudják megközelíteni a nézők a helyszínt.

A „régi” 5-ös számú, valamint az 52-es számú úton érkezők figyeljék a parkolási lehetőségekről tájékoztató táblákat, és lehetőség szerint a legközelebbi parkolóban tegyék le gépjárműveiket.

Nagyítás...

Parkolás:

A repülőnap szervezői kiemelt jelentőséget tulajdonítanak rendezvényre gépjárművel érkezők parkolási feltételei biztosításának, ezért közel 60 hektárnyi mezőgazdasági művelésű területet bérelnek, és tesznek alkalmassá parkolásra, egyúttal biztosítva ezzel a város útjainak tehermentesítését is.

A két évvel ezelőtti gyakorlatnak megfelelően a jegyárak az idén is tartalmazzák a parkolás, illetve a távolabbi parkolókból a rendezvény kapujáig és a parkolóba történő visszaszállítás költségeit.

Két évvel ezelőtt többen panaszkodtak arra, hogy ahol leálltak, a parkolásért fizetniük kellett.

Ezúton hívjuk fel a rendezvényre látogatni kívánók figyelmét, hogy a megvásárolt belépőjegy csak a rendezők által jól felismerhető módon kijelölt és üzemeltetett parkolókban biztosítja a jeggyel rendelkezők részére meghirdetett parkolási jogosultságokat, az egyéb, a rendezőktől független, a belépőjeggyel rendelkezőket parkolási díjjal megkárosító parkoltatási kezdeményezésekért a repülőnap szervezői nem vállalnak felelősséget!

A parkolókban hagyott autókért, az autókban található értéktárgyakért az autó tulajdonosa a felelős, ezért kérünk mindenkit, értéktárgyait ne hagyja a gépjárműben!

A helyszínre belépés rendje:

A helyszínre 6 kapun és 4 jegyellenőrző, beléptető ponton lehet belépni.
A beléptető pontokon a jegyet lyukasztással érvénytelenítik, ezzel egyidejűleg a jegy tulajdonosa egy csuklópántot vesz át, melyet a rendezvényen tartózkodás ideje alatt viselni köteles, ezt a helyszínen a biztonságiak ellenőrzik.

A csuklópánt színmegkülönböztetéssel, csak egy napra érvényes, csakúgy, mint a jegy.
A látogatók ebben az évben először, a fokozott biztonsági követelmények érvényesítésének jegyében, további két ellenőrző ponttal is számolhatnak, ahol a csuklópántok meglétét, viselését fogják ellenőrizni.

Biztosítás:

A rendezvényre jegyet váltók, valamint a közreműködők, ellátók és VIP vendégek biztosítási védelemben részesülnek.

A biztosítási díj úgyszintén benne van a jegy árában. A biztosítás feltételeiről részletes felvilágosítást kaphatnak a biztosítótársaság ügyfélszolgálati sátrában, a helyszínen.
A belépőjegy egyben biztosítási kötvényként is funkcionál, ezért kérjük, hogy a jegyet őrizze meg, ugyanis a biztosítótársaság szolgáltatási kötelezettsége csak a rendezvény területén tartózkodó és érvényes belépőjeggyel rendelkező látogatók irányában áll fenn.

Biztonsági előírások:

A jegy tulajdonosa a belépőjegy megvásárlásával elfogadja a rendezvény biztonsági szabályait, és tudomásul veszi, hogy annak betartását a rendezők megkövetelhetik.

A belépőjegy és a csuklópánt együttes megléte igazolja a rendezvényen való jogszerű tartózkodást, ezeket a rendezők kérésére fel kell mutatni. A csuklópántot a rendezvény helyszínén való tartózkodás ideje alatt mindvégig viselni kell. A jegy, illetve a csuklópánt hiánya a rendezvényről való eltávolítást eredményezheti.

A belépőjegy és a csuklópánt másra át nem ruházható! Csak a kézen viselt (csuklóra rögzített) csuklópánt számít érvényesnek! A sérült, átragasztott, elvágott, a kézfejnél nagyobb átmérőre állított stb. csuklópánt érvénytelen! A megrongálódott, elveszett csuklópántok nem kerülnek pótlásra! Akinek nincs csuklópántja, annak el kell hagynia a helyszínt, amennyiben jegyet vesz, természetesen teljes jogú nézőként beléphet újra.

A jegyhamisítók és a hamisításban közreműködők ellen eljárást kezdeményeznek.

A rendezvény területére petárdát, rakétát, bármiféle pirotechnikai eszközt, szúró-, vágó- és ütőtárgyat (kést), fegyvert, lőszert, sugárzó- és robbanóanyagot, kábítószert vagy bármit, ami mások testi épségét és a repülés biztonságát veszélyezteti, szigorúan TILOS bevinni!

Botrányos magatartás, alkohol vagy kábítószer hatása alatti befolyásoltság a rendezvényről való eltávolítással járhat. Alkoholos vagy kábítószeres befolyásoltság alatt álló személy a rendezvényt még érvényes belépőjegy birtokában sem látogathatja.

A rendezvény helyszínén videomegfigyelő rendszer működik.

A rendezvényre élő állat, valamint alkohol nem vihető be, annak kiszerelésétől függetlenül. Üdítőital és ásványvíz bevitelére is csak bontatlan műanyag palackos változatban lesz lehetőség.

Kérjük, hogy a csomagját ne hagyja őrizetlenül, amennyiben gyanús, őrizetlen csomagot, a rendezvény biztonságát veszélyeztető körülményt észlel, értesítse a legközelebbi rendezőt, vagy hívja a (+36 80) 949-555-ös ZÖLD SZÁMOT!

Kísérje figyelemmel a hangosbemondó közléseit, tartsa be a rendezők utasításait!

A rendezvényen a látogatók csak a korláttal, szalagkorláttal kijelölt – a nagyközönség részére nyilvános – területen tartózkodhatnak!

Hang-, kép- és videofelvétel csak a rendezvényen kiállított, illetve bemutatott eszközökről, a nagyközönség számára nyitott területekről készíthető. A rendezvényről bárki készíthet hang-, kép- és videofelvételeket, de a film (videó, DVD) kiadásának és forgalmazásának jogát fenntartjuk!

A katonai létesítmény egyéb részeiről, technikai eszközeiről bárminemű felvétel készítése tilos! Az ilyen felvételeket a rendezők elkobozhatják.

Az előírásokat megszegőket a rendezők, illetve a rendőrség eltávolíthatja a helyszínről.

Az itt olvasható rendszabályokat a jegy mellé kapott szórólap, valamint a helyszínen, a belépéskor átvett tájékoztató anyagok is tartalmazzák.

Tanács a gyermekkel érkezők részére:

A rendezvényre gyermekekkel érkező szülők elérhetőségüket (mobiltelefonszámukat) írják fel a gyermek által viselt csuklópántra, esetleg egy cédulán helyezzék el ruhájának a zsebében. Így az esetlegesen „elveszett” gyerekek szüleit egyszerűbben tudják megtalálni a rendezők.

Természetesen az „elveszett” gyermekek részére a B szektorban külön hely lesz kijelölve, ahol a gyermekek a szülők megérkezéséig felügyelet alatt lesznek, foglalkoztatják őket, illetve a gyermek folyadékpótlása is megoldott lesz.

Vásározók, kereskedők, figyelem!

A 2007. augusztus 11–12-én Kecskeméten megrendezendő repülőnapokra a nagy
érdeklődésre való tekintettel már most foglalja le elárusítóhelyét!
Kedvezményes áron történő helyfoglalását megteheti nálunk a következő
elérhetőségeken:
Tel.: 061-372-00-53 
igmt@igmt.hu