Magyar
    • 2007 Kecskemét
    • 2008 Kecskemét
    • 2010 Kecskemét
    • Galéria

    SHOP
    • Hírlevél
    • Impresszum
    • Vásárlás


Információk, tudnivalók a repülőnappal kapcsolatban, térkép, közlekedés (link)

2008. augusztus 16.-17-én  rendezik meg ismét a Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutatót Kecskeméten. Cikkünkben összegyűjtöttük a legfontosabb információkat a jegyvásárlásról, parkolásról, közlekedésről.

 

 

 

A rendezvény
- neve: Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutató
- ideje: 2008. augusztus 16.-17.
- helye: MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis (Kecskemét, Katonai Repülőtér)
Kapunyitás: 0730 - tól
Kapuzárás: 1800 - kor
A program mindkét napon azonos.

Jegyek:
A 2008. évi Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutatóra a jegyek 2008. június 2.-ától elővételben megvásárolhatóak

1. a lottózókban, a postákon, illetve minden olyan helyen, ahol lottószelvényt árusítanak,
2.  a Ticketpro jegyirodák országos hálózatában.

Az árak nem emelkedtek a 2005. évi és a 2007. évi repülőnapokhoz képest,
ennek megfelelően az elővételi árak, augusztus 15.-én 2400 óráig:

- teljes árú jegy (felnőtteknek): 3 500,- Ft,
- kedvezményes árú jegy (gyerekeknek, 14. éves korig): 1 500,- Ft

(alsó korhatár azért nincs, mert az élet,- és balesetbiztosítás csak a belépőjeggyel (meghívóval) rendelkezőkre terjed ki, tehát mindenkitől várjuk, hogy saját,- és gyermeke biztosítási védelme érdekében jegyet vásároljon).

Az elővételben, a Szerencsejáték Zrt. termináljain árusított jegy formája és anyaga - hasonlóan a 2007. évi megoldáshoz - megegyezik a gépi lottószelvény hőpapíros formulájával, ugyanis a jegyet a lottószelvényt előállító terminál nyomtatja ki, azt az eladó egy jegytartó-tasakba helyezve, egy tájékoztatást tartalmazó szórólappal együtt adja át a vásárlónak.

Az elővételben, a Ticketpro Kft. jegyirodáiban árusított jegy, a jegyiroda jegy-előállítási metódusa szerinti nyomtatott formában, a jegytartó tasakban elhelyezve, a tájékoztató szórólappal együtt kerül átadásra.  

Azoknak, akik elővételben nem tudták megvásárolni a belépőket, a rendezvény két napján, a helyszínen felállított jegyértékesítő helyeken, és a szombaton és vasárnap is nyitva tartó lottóárusító terminálokon lesz lehetőségük megváltani a jegyüket, ekkor azonban már a teljes árú jegyért  4 000,- Ft-ot, a kedvezményes árú jegyért 2 000,- Ft-ot kell fizetniük.

Az elővételi jegyértékesítési időszakában a Ticketpro jegyirodák kultúrautalványt is elfogadnak.

A rendezvény két napján a kapuknál és a lottót árusító helyeken is megvásárolható jegy formája megegyezik az elővételivel, tartalma attól csak a rajta feltüntetett árban tér el, és ugyancsak jegytartó tasakban, az információs szórólappal együtt lesz átadva a vásárlónak.
A jegyek ára a parkolási díjat, a parkolókból autóbusszal a helyszínre,- és a helyszínről a parkolókba visszaszállítás költségét, valamint a biztosítási díjat is tartalmazza.

FONTOS INFORMÁCIÓ A JEGY TARTALMÁVAL ÖSSZEFÜGGÉSBEN:

1) függetlenül a jegyen lévő dátumsor tartalmától, a repülőnapi jegy egy napra (vagy szombatra, vagy vasárnapra) érvényes, és azt a tulajdonosa dönti el, hogy a jegyét melyik napon akarja felhasználni,
2) a jegy vásárlásakor senkit se befolyásoljon az esetlegesen kevésbé felkészített eladó által feleslegesen feltett kérdés, hogy melyik napra kéri a vásárló a jegyet, hanem váltsa meg a jegyét, és azt a fentiek figyelembe vételével, a belátása szerinti napon vegye igénybe.

Közlekedés:

Utazzon kényelmesen különvonattal a Repülőnapokra  augusztus 16-án és 17-én!
A MÁV-START Zrt. mindkét napon különvonatokat indít Budapest-Nyugati pályaudvarról, valamint Szegedről az alábbi menetrend alapján:Menetjegyét bármely vasúti pénztárban megválthatja. A különvonattal történő utazás nem kerül többlet költségébe, saját jogú kedvezményét igénybe veheti az utazáshoz!

Az előző évek tapasztalatai alapján kérjük a rendezvényre érkezőket, hogy lehetőség szerint a tömegközlekedési eszközöket részesítsék előnyben. Amennyiben autóval érkeznek, figyeljék a közlekedési információs táblákat, és - ha egy mód van rá - a várost elkerülő utakat vegyék igénybe.

A tervek szerint a Kunság Volán Autóbuszközlekedési Zrt. ebben az időszakban a városból, illetve a MÁV- és a Volán pályaudvarról érkezők részére, az alkalomra megállapított díjszabással, repülőnapi járatokat indít és a repülőtér felé közlekedő menetrendszerinti járatokat meg fogja erősíteni.

A rendezvény miatt Kecskeméten és annak körzetében elterelések, útlezárások várhatóak. A reggeli óráktól folyamatosan (a földön, és a levegőből egyaránt) figyelemmel követjük a forgalom alakulását, kérjük, hogy az aktuális közlekedési helyzet megismeréséhez hangoljanak a 96,5 MHz-re, ahol a Gong rádió folyamatosan friss közlekedési információkat fog közölni.

A rendezvényre az M5-ös autópályán érkezők a 90-es kilométer-szelvénynél lévő Kecskemét-Dél lehajtónál térjenek le az autópályáról és a leágazás után, az 54-es főút mentén kijelölt parkolókban helyezzék el autóikat. A parkolókból a közönség beszállítása, a program végén visszaszállítása, a szervezők által biztosított autóbuszokkal történik.
A 44. számú főútvonalon érkezők számára, a repülőtértől nem nagy távolságra lesz berendezve a parkoló, ahonnan úgyszintén VOLÁN buszok szállítják a helyszínre és onnan vissza a nézőket.

Az autóbuszokat a forgalomirányítók - mindkét parkoló esetében - a két végpontról, a parkolóból és repülőtértől, telítődésüktől függően indítják. Az ebben a forgalomban résztvevő autóbuszok jól látható jelzésekkel lesznek megkülönböztetve, kérjük, hogy a járműveikhez történő zökkenőmentes visszajutás érdekében, ezeket a jelzéseket szíveskedjenek megjegyezni.

A Cegléd irányából - a 441-es jelzésű úton - érkezők részére a repülőtér északi oldalánál, a bázis kerítésének közelében lesznek kialakítva a parkolók, ezekből gyalogosan tudják megközelíteni a nézők a helyszínt.

A "régi" 5. számú,- valamint az 52. számú úton érkezők figyeljék a parkolási lehetőségekről tájékoztató táblákat, és lehetőség szerint a legközelebbi parkolóban helyezzék el gépjárműveiket.

Nagyítás...


 
Parkolás:

A repülőnap szervezői kiemelt jelentőséget tulajdonítanak rendezvényre gépjárművel érkezők parkolási feltételei biztosításának, ezért közel 65-70 hektárnyi mezőgazdasági művelésű területet bérelnek, és tesznek alkalmassá parkolásra, egyúttal biztosítva ezzel a város útjainak tehermentesítését is.

A jól bevált gyakorlatnak megfelelően a jegyárak az idén is tartalmazzák a parkolás, illetve a távolabbi parkolókból a rendezvény kapujáig,- és a parkolóba történő visszaszállítás költségeit.

Két évvel ezelőtt többen panaszkodtak arra, hogy ahol leálltak, a parkolásért fizetniük kellett.

Ezúton hívjuk fel a rendezvényre látogatni kívánók figyelmét, hogy a megvásárolt belépőjegy csak a rendezők által jól felismerhető módon kijelölt és üzemeltetett parkolókban biztosítja a jeggyel rendelkezők részére meghirdetett parkolási jogosultságokat, az egyéb, a rendezőktől független, a belépőjeggyel rendelkezőket parkolási díjjal megkárosító parkoltatási kezdeményezésekért a Repülőnap szervezői nem vállalnak felelősséget!

A parkolókban hagyott autókért, az autókban található értéktárgyakért az autó tulajdonosa a felelős, ezért kérünk mindenkit, értéktárgyait ne hagyja a gépjárműben!

A helyszínre belépés rendje:

A helyszínre 6 kapun és 4 jegyellenőrző, beléptető ponton lehet belépni.
A beléptető pontokon a jegyet lyukasztással, betépéssel érvénytelenítik, ezzel egyidejűleg a jegy tulajdonosa egy csuklópántot vesz át, melyet a rendezvényen tartózkodás ideje alatt viselni köteles, ezt a helyszínen a biztonságiak ellenőrzik.

A csuklópánt szín-megkülönböztetéssel, csak egy napra érvényes, csakúgy, mint a jegy.
A látogatók a fokozott biztonsági követelmények érvényesítése jegyében, további két ellenőrző ponttal is számolhatnak, ahol a csuklópántok meglétét, viselését fogják ellenőrizni.

Biztosítás:

A rendezvényre jegyet váltók, valamint a közreműködők, ellátók és VIP vendégek biztosítási védelemben részesülnek.

A biztosítási díj úgyszintén benne van a jegy árában.
A biztosítás feltételeiről részletes felvilágosítást kaphatnak a helyszínen, a GENERALI Biztosító "B" szektorban felállított ügyfélszolgálati sátrában,.
A belépőjegy egyben biztosítási kötvényként is funkcionál, ezért kérjük, hogy a jegyet őrizze meg, ugyanis a biztosító társaság szolgáltatási kötelezettsége csak a rendezvény területén tartózkodó és érvényes belépőjeggyel rendelkező látogatók irányában áll fenn.

Biztonsági előírások:

A jegy tulajdonosa a belépőjegy megvásárlásával elfogadja a rendezvény biztonsági szabályait, és tudomásul veszi, hogy azok betartását a rendezők megkövetelhetik.
A belépőjegy és a csuklópánt együttes megléte igazolja a rendezvényen való jogszerű tartózkodást, ezeket a rendezők kérésére fel kell mutatni. A csuklópántot a rendezvény helyszínén való tartózkodás ideje alatt mindvégig viselni kell. A jegy, illetve a csuklópánt hiánya a rendezvényről való eltávolítást eredményezheti.

A belépőjegy és a csuklópánt másra át nem ruházható. Csak a kézen viselt (csuklóra rögzített) csuklópánt számít érvényesnek. A sérült, átragasztott, elvágott, a kézfejnél nagyobb átmérőre állított, stb. csuklópánt érvénytelen. A megrongálódott, elveszett csuklópántok nem kerülnek pótlásra. Akinek nincs csuklópántja, annak el kell hagynia a helyszínt, amennyiben jegyet vesz, természetesen teljes jogú nézőként beléphet újra.

A jegyhamisítók és a hamisításban közreműködők ellen a szervezők eljárást kezdeményeznek.

A rendezvény területére petárdát, rakétát, bármiféle pirotechnikai terméket; ütő,- szúró,- vágó eszközt; fegyvert, lőszert, sugárzó- és robbanóanyagot, kábítószert, vagy bármit, ami mások testi épségét és a repülés biztonságát veszélyezteti, szigorúan TILOS bevinni!
Botrányos magatartás, alkoholos, vagy kábítószeres befolyásoltság a rendezvényről való eltávolítással járhat. Alkoholos, vagy kábítószeres befolyásoltság alatt álló személy a rendezvényt még érvényes belépőjegy birtokában sem látogathatja.

A rendezvény helyszínén videó-megfigyelő biztonsági kamerarendszer működik.
A rendezvényre élőállat, valamint alkohol nem vihető be, annak kiszerelésétől függetlenül. Üdítőital és ásványvíz bevitelére is csak originált műanyagpalackos változatban lesz lehetőség.

Kérjük, hogy a csomagját ne hagyja őrizetlenül, amennyiben gyanús, őrizetlen csomagot, a rendezvény biztonságát veszélyeztető körülményt észlel, értesítse a legközelebbi rendezőt, vagy hívja az ingyenesen hívható (+36 80) 949-555-ös ZÖLD SZÁMOT!

Kísérje figyelemmel a hangosbemondó közléseit, tartsa be a rendezők utasításait!
A helyszínen a látogatók csak a korláttal, szalagkorláttal kijelölt - a nagyközönség részére nyilvános - területen tartózkodhatnak!

Hang,- fénykép,- és videofelvétel csak a rendezvényen kiállított, illetve a bemutatón résztvevő eszközökről, a nagyközönség számára nyitott területekről készíthető.
A rendezvényről bárki készíthet hang,- kép,- és videofelvételeket, de a film (video, DVD) kiadás és forgalmazás jogát fenntartjuk!

A katonai létesítmény egyéb részeiről, technikai eszközeiről bárminemű felvétel készítése tilos! Az ilyen felvételeket a rendezők elkobozhatják.
Az előírásokat megszegőket a rendezők, illetve a rendőrség eltávolíthatják a helyszínről.
Az itt olvasható rendszabályokat a jegy mellé kapott szórólap, valamint a helyszínen, a belépéskor átvett tájékoztató anyagok is tartalmazzák.

Tanács és információ a gyermekkel érkezők részére:

A gyermekekkel érkező szülők elérhetőségüket (mobiljuk számát) írják fel a gyermekük csuklópántjára, vagy egy cédulán helyezzék el ruhájának a zsebében, így az esetlegesen "elveszett" gyerekek szüleit egyszerűbben találják meg a rendezők. Az "elveszett" gyermekek részére a "B" szektorban külön hely lesz kijelölve, ott a gyermek a szülők megérkezéséig felügyelet alatt lesz, illetve a gyermek folyadékpótlásáról is gondoskodnak.

Felhívás a közönségellátásra jelentkező vásározókhoz, kereskedőkhöz:

A jelentkezéseket a repulonap@kipszer.hu e-mail címen, illetve a (+36 1) 431-0415 fax-számon, vagy a (+36 30) 252-2700 mobil telefonszámon fogadja az ellátást szervező KIPSZER Elektromos Szerelő Zrt.